Aceste alimente pot tine sub control nivelul zaharului din sange

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Ultima actualizare 2022-12-28 de admin

Stim cu totii ca mentinerea unei diete sanatoase este vitala in ceea ce priveste mentinerea unui nivel optim de zahar din sange si prevenirea diabetului de tip 2. In general, sfaturile date diabeticilor sunt relevante si pentru populatia generala: consumati adecvat legume, fructe, leguminoase, cereale integrale, produse lactate cu continut scazut de grasimi, carne de pasare si peste si mai putine dulciuri industriale si alimente bogate in grasimi rele si sare.

Este posibil sa tii sub control in mod natural nivelul zaharului din sange

Se stie ca pacientii care apeleaza la sfaturi profesioniste si dieticieni experti si supraveghere nutritionala au sanse mult mai mari de a mentine niveluri echilibrate de zahar si de a evita complicatiile bolii.

De asemenea, diabeticii ar trebui sa tina mesele la ore regulate pe parcursul zilei pentru a evita cresterile bruste ale nivelului de zahar din sange.

Deci, care sunt cele mai bune alimente pentru a tine sub control diabetul si nivelul de glucoza din sange? S-ar putea sa fii surprins sa afli ca ai deja multe dintre aceste alimente in bucatarie.

Cum sa tii la niveluri optime nivelul zaharului din sange in mod natural: Cele mai bune alimente pentru a tine sub control diabetul de tip 2, conform stiintei

1. Ulei de masline

Un studiu publicat in revista stiintifica Diabetes Care a indicat ca orice dieta mediteraneana care contine ulei de masline este capabila sa reduca diabetul de tip II cu peste 50%. Acest lucru se datoreaza faptului ca uleiul contine grasimi mononesaturate precum cele gasite in seminte si nuci. Aceste grasimi sunt esentiale in reducerea riscurilor de boli cronice precum diabetul si cancerul.

Lectura suplimentara: Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de masline .

2. Scortisoara

Cercetarile au aratat capacitatea scortisoarei de a reduce rezistenta organismului la insulina si de a scadea nivelul general de colesterol la persoanele care au diabet de tip 2.

revizuire a studiilor medicale a concluzionat ca „consumul de scortisoara este asociat cu o scadere semnificativa statistic a nivelurilor de glucoza plasmatica a jeun, colesterol total, LDL-C si niveluri de trigliceride”.

Scortisoara poate fi ingerata sub forma de pudra sau luata ca supliment (consultati-va medicul inainte de a lua scortisoara sau alta planta sub forma de supliment).

Scortisoara de Ceylon („scortisoara adevarata”) este cea mai buna alegere, deoarece acest tip de scortisoara este mai strans asociat cu potentialele beneficii pentru sanatate care implica reglarea zaharului din sange.

Datorita nivelului scazut de zahar in timpul utilizarii scortisoarei, unii medici recomanda evitarea altor suplimente de pe lista, cum ar fi schinduf, usturoi, pepene amar si ginseng.

3. Ceai verde

Ceaiul verde contine antioxidantul EGCG , care ajuta la mentinerea flexibilitatii vaselor de sange si la stabilizarea nivelului de glucoza din sange.

Studiile medicale au constatat ca polifenolii din polifenolii din ceaiul verde au un efect antidiabetic. Cercetatorii au descoperit ca consumul de ceai verde stimuleaza metabolismul glucozei la oameni si poate ajuta la controlul nivelului de glucoza din sange dupa masa.

Un studiu stiintific publicat in Revista Nefrofarmacologie ca ceaiul verde are un efect antidiabetic.

4. Leguminoase

Leguminoasele precum lintea, mazarea, fasolea si nautul sunt sarace in grasimi si calorii si, de asemenea, bogate in fibre si proteine.

Fibrele alimentare incetinesc rata de absorbtie a zaharului in sange si reduc incarcatura glicemica. Sunt un plus excelent pentru supe, salate si o varietate de alte feluri de mancare.

5. Legume verzi

Conform unui studiu , frunzele proaspete de legume verzi, cum ar fi salata verde, varza, spanacul si patrunjelul si alte legume verzi (proaspete, aburite sau congelate) precum telina, castravetele, conopida, fasolea verde si guli contin carbohidrati care elibereaza hormoni in intestin care reduce apetitul.

In plus, cercetatorii au descoperit ca aceste legume imbunatatesc sensibilitatea la insulina si astfel regleaza mai bine nivelul glucozei din sange. Consumul de legume precum sparanghelul, usturoiul si topinamburul poate ajuta in cazurile de diabet si obezitate si poate reduce riscul de diabet de tip 2, deoarece legumele sunt bogate in magneziu si sunt cunoscute ca antioxidanti eficienti.

6. Fulgi de ovaz

Ovazul contine un procent mare de fibre, vitamine B (in special B1), vitamina E si antioxidanti.

Fulgii de ovaz sunt un aliment sanatos pentru persoanele cu diabet .

Potrivit Asociatiei Americane de Diabet , fulgii de ovaz au un indice glicemic scazut si sunt buni pentru a ajuta la stabilizarea nivelului de glucoza din sange.

Un studiu incrucisat din 2018 a constatat ca fulgii de ovaz pot ajuta la reducerea cantitatii de insulina de care au nevoie diabeticii. In cadrul studiului, persoanele cu diabet de tip 2 au consumat fulgi de ovaz timp de 2 zile. Cercetatorii au observat ca, din cauza meselor care contin ovaz, diabeticii au nevoie de mai putina insulina.

revizuire a 14 studii controlate a constatat ca consumul de ovaz are multe beneficii daca aveti diabet. Fulgii de ovaz ajuta la scaderea valorilor glicemiei dupa masa, la imbunatatirea raspunsurilor la insulina si la scaderea colesterolului.

7. Merele rosii

Un studiu medical a constatat ca barbatii care au consumat cel mai mare numar de mere (si alte alimente bogate in quercetina) au avut cu 20% mai putine decese legate de diabet sau complicatii cardiace.

Alte surse bune de quercetina sunt strugurii rosii, rosiile, ceapa, legumele verzi si fructele de padure.

8. Alimente bogate in vitamina C

Studiile arata ca persoanele cu diabet au un nivel mai scazut de vitamina C in organism, astfel incat alimentele bogate in vitamina C precum fructele de padure, citricele, ardeii, legumele cu frunze de culoare verde inchis, kiwi-urile si rosiile sunt incarcate cu antioxidanti si reprezinta o alegere excelenta.

9. Peste de apa rece

Cei care sufera de diabet au sanse de doua ori mai mari sa sufere si de boli de inima. O dieta bogata in acizi grasi omega-3 care se gasesc in pestele de apa rece poate ajuta la scaderea colesterolului „rau” si la cresterea colesterolului „bun”.

Fructele de mare sunt o sursa excelenta de omega 3, cum ar fi: halibut, hering, macrou, stridii, somon, sardine, pastrav, ton si cod.

Legumele, in special cele cu frunze verzi, cum ar fi: varza varza, patrunjel, menta, varza de Bruxelles, spanacul si cresonul, sunt bogate in ALA, o forma de acizi grasi omega-3 (desi ALA nu este la fel de puternic ca celelalte grasimi omega 3). acizi, DHA si EPA).

Semintele de in macinate sunt, de asemenea, o sursa buna de omega 3.

10. Pudra de cacao cruda

Pudra de cacao provine din macinarea boabelor de cacao dupa indepartarea untului de cacao (grasimea de cacao). Se spune ca pulberea de cacao este un superaliment deoarece contine antioxidanti naturali, cu multe beneficii pentru sanatate.

Flavanolii din produsele care contin niveluri ridicate de cacao pot ajuta la gestionarea multor simptome ale diabetului.

Revista Antioxidants a raportat ca flavonoidele din extractele de cacao au un efect antidiabetic. Flavonoidele din cacao pot imbunatati sensibilitatea la insulina si pot reduce nivelul grasimilor din sange (lipide). Cercetatorii au sugerat ca consumul zilnic de pudra de cacao neindulcit, care contine niveluri ridicate de cacao, ar putea ajuta la gestionarea diabetului de tip 2.

Cu toate acestea, alte studii nu au aratat dovezi concludente cu privire la consumul de produse pe baza de cacao cu flavanoli pentru a gestiona diabetul de tip 2.

Cand utilizati pudra de cacao cruda pentru a ajuta la prevenirea simptomelor diabetului, este important sa alegeti pudra de cacao neindulcita. Acest lucru va ajuta la prevenirea cresterii nivelului de glucoza din sange.

11. Carne de vita hranita cu iarba

Exista si alti nutrienti in carnea de vita, altii decat proteinele, fierul si vitamina B. Exista un element care face parte din grasimea de vita si se numeste CLA (acid linoleic conjugat). Cea mai abundenta sursa de CLA este carnea de vita de la vacile hranite cu iarba. Experimentele au aratat ca CLA functioneaza pentru a corecta utilizarea necorespunzatoare a zaharului din sange si ajuta la combaterea cancerului si a bolilor de inima.

Intr-un studiu recent efectuat in Norvegia, oamenii de stiinta au adaugat cateva grame de CLA la dieta zilnica a 180 de persoane. Ei au raportat ca au pierdut 9% din greutatea corporala intr-un an. Asigurati-va ca carnea de vita este procesata cat mai putin posibil, deoarece contine mai mult CLA. Alte surse alimentare de CLA in cantitati mai mici includ laptele si ouale.

12. Otet de mere

Potrivit site-ului web MD , efectul otetului de mere asupra nivelului de zahar din sange este unul dintre cele mai bine cercetate si cele mai promitatoare. Mai multe studii au descoperit ca otetul poate ajuta la scaderea nivelului de glucoza.

Publicatia Europeana de Nutritie Clinica a publicat un studiu pe un grup mic de oameni. S-a descoperit ca acidul acetic are un efect pozitiv asupra glicemiei si a prevenit cresterea glicemiei dupa mese.

De asemenea, Asociatia Americana de Diabet a raportat ca administrarea de otet de mere inainte de culcare poate ajuta la a tine sub control nivelului de glucoza din sange. S-a descoperit ca otetul de mere are un efect antiglicemic si poate ajuta la controlul simptomelor diabetului de tip 2.

13. Bame

Deosebit de interesanta este cercetarea potentialului bamelor in tratamentul diabetului zaharat. Pana acum, studiile au fost facute doar pe modele animale si este prea devreme pentru a trage concluzii, dar constatarile preliminare sunt promitatoare.

Un studiu medical din 2011 a aratat ca okra a ajutat la reducerea absorbtiei de glucoza si a scazut nivelul zaharului din sange la sobolani. Un alt studiu pe sobolani a fost realizat in 2011 si a oferit rezultate similar.

14. Pepene amar

Pepenele amar , cunoscut si sub numele de castraveti salbatici sau mar amar, creste in Asia, Africa de Est, America de Sud si Caraibe.

Se consuma ca aliment si are, de asemenea, multe efecte medicinale. Are un aspect ciudat, aproape ca o banana verde plina de denivelari si contine trei proprietati diferite despre care s-a dovedit ca ajuta diabeticii.

Studiile clinice continua sa evalueze charantina, polipeptida-p si vina, fiecare dintre acestea avand capacitatea de a scadea zaharul din sange.

15. Turmeric

Aceasta ruda comuna a familiei ghimbirului este o planta populara in sudul Indiei, explicand prevalenta sa in bucataria indiana. Desi este laudat de gurmanzi pentru atributele ei picante care sunt bune pentru curry, existat cercetari recente care sugereaza eficacitatea turmericului in tratarea diabetului de tip 2.

Un studiu medical s-a concentrat pe utilizarea ingredientului activ al turmericului, cunoscut sub numele de curcumina, pentru a preveni dezvoltarea diabetului, precum si pentru a oferi un impuls considerabil functiei hepatice.

Un alt studiu publicat intr-un jurnal international de nutritie detaliaza modul in care administrarea de curcumina si curcumina a oferit un avantaj surprinzator in scaderea nivelurilor de zahar din sange si de hemoglobina la sobolani.

16. Ghimbir

Ce a fost turmericul pentru bucataria indiana, ghimbirul este pentru alimentele asiatice. De asemenea, ofera beneficii similare pentru persoanele cu diabet. Un studiu din 2012 a constatat ca radacina poate ajuta la controlul zaharului din sange, producand glucoza fara a se baza pe insulina.

Radacina de ghimbir poate fi consumata cruda, pudra, extrasa in ulei si lichide si sub forma de supliment extras. De asemenea, a fost sugerat pentru a ajuta la greata, arsuri la stomac, bronsita si simptomele menstruale.

17. Schinduf

Controlul simptomelor diabetului este unul dintre cele mai populare motive pentru a lua suplimente cu extract de schinduf.

O revizuire din 2017 a 18 studii despre beneficiile pentru sanatate schinduful a constatat ca multe tipuri de suplimente cu schinduf sunt utile pentru a tine sub control diabetul. De exemplu, un studiu a aratat ca 500 mg de pudra de schinduf au ajutat la tinerea nivelului optim de zahar din sange. Sau, adaugarea a 15 g de seminte de schinduf inmuiate in apa a prevenit, de asemenea, cresterea nivelului de glucoza dupa masa. Alte studii despre schinduf si diabet au descoperit ca extractele de schinduf au ajutat la reducerea rezistentei la insulina.

Un alt studiu a constatat ca „suplimentul cu schinduf imbunatateste in mod modest toleranta la glucoza fara a afecta toleranta la insulina, greutatea corporala sau compozitia corporala”.

Exista, de asemenea, dovezi stiintifice care sugereaza ca schinduful poate ajuta la prevenirea diabetului. Un studiu randomizat, controlat de 3 ani a constatat ca administrarea a 5 g pudra de schinduf de doua ori pe zi inainte de mese a ajutat la prevenirea progresiei diabetului de tip 2. Toti participantii prezentau simptomele clasice ca au risc de diabet. Cercetarile au aratat ca schinduful a imbunatatit zaharul de glucoza de jeun, nivelul de glucoza dupa masa si colesterolul LDL.

18. Usturoi (Allium)

Luarea regulata a suplimentelor cu extract de usturoi poate ajuta la scaderea nivelului de glucoza din sange. Luarea usturoiului va poate ajuta, de asemenea, sa gestionati simptomele diabetului de tip 2.

comparatie a studiilor privind efectul antidiabetic al usturoiului a constatat ca suplimentarea cu usturoi ajuta la reducerea nivelului de glucoza din sange. Luarea suplimentelor de usturoi de pana la 1,5 g pe zi a ajutat la scaderea glicemiei a jeun in 1-2 saptamani.

Unele studii au descoperit ca tabletele de pudra uscata de usturoi au fost eficiente in controlul simptomelor diabetului. Alte studii au descoperit ca capsulele de usturoi imbunatatite cu alicina au fost, de asemenea, eficiente in gestionarea diabetului de tip 2.

Studiile pe sobolani au descoperit ca extractele de usturoi imbatranite au un efect antidiabetic puternic. Oamenii de stiinta au observat ca extractul de usturoi imbatranit (AGE) a fost la fel de puternic ca usturoiul proaspat in a ajuta la scaderea glicemiei.

19. Aloe Vera

Intr-un studiu din 2001 in Phytotherapy Research, sa demonstrat ca extractul de aloe vera ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange la sobolani, punand scepticism cu privire la utilizarea sa medicinala pentru odihna. Studiul a concluzionat ca pulpa frunzelor de aloe vera este o modalitate potential utila de a trata diabetul.

20. Chimen

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Mysore din India a explorat potentialele proprietati antidiabetice ale semintelor de chimen. In acest studiu, publicat in 1998 in revista „Nutrition Research”, echipa de cercetare a hranit sobolanii indusi de diabet cu o dieta de 1,25% chimen macinat timp de opt saptamani, cu rezultate pozitive.

Sobolanii au experimentat o reducere a hipoglicemiei sau a glicemiei scazute – o afectiune comuna la diabetici – si glucozurie, in care urina contine prea multa glucoza.

analiza a studiilor stiintifice a confirmat ca o serie de condimente, inclusiv chimenul, pot avea proprietati antidiabetice. Discutati cu medicul dumneavoastra despre utilizarea chimenului pentru a tine sub control nivelul zaharului din sange.

Luarea chimenului impreuna cu medicamentele pentru diabet va poate duce la scaderea prea mica a glicemiei. Daca luati medicamente pentru diabet, asigurati-va ca va consultati mai intai cu medicul dumneavoastra.

21. Lamaie

Daca aveti diabet zaharat, luarea a cate una sau 2 lamai pe zi impreuna cu coaja va poate aduce beneficii si reduce simptomele diabetului.

Cercetarile efectuate in 2013 au descoperit ca compusii polifenolici din coaja de lamaie pot ajuta la reducerea rezistentei la insulina. Cercetarea a constatat ca flavonoidele citrice ajuta la reducerea raspunsurilor inflamatorii si la cresterea sensibilitatii la insulina.

Datorita continutului de vitamina C, sucul de lamaie poate controla si nivelul glicemiei.

22. Ginseng

Proprietatile de vindecare ale ginseng-ului au trecut testul timpului, promovata de expertii ayurvedici de sute de ani. Cresterea performantei mentale, apararea sistemului imunitar, rezistenta si tratamentul cancerului sunt doar cateva dintre beneficiile care se asociaza cu capacitatea radacinii de a ajuta la tratarea diabetului.

Cercetarile de la o universitate croata au aratat ca ginsengul a putut reduce cantitatea de glucoza din sange, dand un impuls vital pentru diabetici. Poate fi ingerat in mai multe moduri diferite. Unii entuziasti ai sanatatii naturale prefera sa amestece radacina cruda in ceaiurile lor cu alte ierburi si suplimente. Altii folosesc infuzii, extracte, pastile si forme de pudra de radacina.

Cuvant final

Pe scurt, aceste cele mai bune alimente pentru controlul diabetului ar trebui adaugate in meniul tau zilnic. Puteti incepe ziua cu terci de fulgi de ovaz aromat cu scortisoara, puteti manca la pranz carne de vita hranita cu iarba cu legume verzi posate, puteti bea ceai verde dupa-amiaza alaturi de un mar rosu, iar seara puteti manca supa de linte.

La culcare, bea inca o ceasca de ceai verde pentru a scadea nivelul zaharului din sange si pentru a calma sistemul digestiv inainte de a merge la culcare.

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

URMĂREȘTE-NE

6,223FaniÎmi place
360CititoriConectați-vă
79CititoriConectați-vă
679AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ARTICOLE