Ceai din frunze de dafin si cuisoare – beneficii si reteta

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Ultima actualizare 2023-06-29 de admin

Ceaiul din frunze de dafin si cuisoare are un efect antiinflamator si analgezic si, de asemenea, ajuta la ameliorarea durerilor de spate si articulatii.

Atat barbatii, cat si femeile sufera de dureri de spate destul de des din cauza stilului lor de viata modern. Rezultatul este durere severa si boala care reduce calitatea vietii. Exista multe motive pentru probleme cu coloana vertebrala, de exemplu, predispozitie genetica, batranete, supraponderalitate (chiar putin), postura proasta, activitate fizica relativ mica.

Dar unele masuri preventive pot preveni aceasta patologie si pot ajuta la atenuarea ei, de exemplu, consumul de ceai care amelioreaza inflamatia si durerea. In acest caz, se recomanda ceaiul de dafin cu cuisoare. Ambele substante au multe proprietati minunate atunci cand sunt utilizate separat. Dar combinatia acestor doua componente imbunatateste efectul si, de asemenea, reduce durerea si inflamatia articulatiilor si o serie de alte probleme.

Beneficii frunze de dafin

Frunza de dafin sau dafinul este un condiment extrem de puternic, care se remarca prin gustul si aroma cu adevarat unica.
Dar poate fi folosit si pentru multe tratamente, deoarece este bogat in potasiu, magneziu, vitaminele B6, B9 si C si are efecte antireumatice si antiinflamatorii.

Reduce inflamatia

Multi oameni nici nu au auzit ca frunzele de dafin sunt antiinflamatoare, deoarece contin un compus numit eugenol.
Datorita acestei compozitii, frunzele de dafin sunt adesea folosite in productia de medicamente antiinflamatoare, precum si in lupta impotriva proceselor inflamatorii din organism.
Frunzele de dafin au, de asemenea, proprietati de calmare a durerii care ajuta la reducerea durerilor articulare.

Permite muschilor sa se relaxeze

Deoarece frunza de dafin are un efect vasoconstrictiv, favorizeaza contractia musculara. De asemenea, este un medicament excelent pentru imbunatatirea circulatiei sangelui.
Prin urmare, este deosebit de potrivit pentru suprimarea durerilor de cap, gat sau spate.
Dar pentru a profita din plin de beneficiile pentru sanatate ale frunzelor de dafin, asigurati-va ca frunzele sunt bine uscate, deoarece pot fi toxice atunci cand sunt proaspete.
De asemenea, este de remarcat faptul ca frunza de dafin mentine si regleaza temperatura corpului.

Alte beneficii ale frunzei de dafin

– Ajuta la reducerea nivelului de anxietate;
– ajuta sistemul digestiv uman;
– ajuta la intarirea sistemului imunitar;
– Ajuta la controlul diabetului
– ajuta la imbunatatirea functionarii sistemului respirator;
– o sursa excelenta de vitamine si antioxidanti;
– ajuta la scaderea febrei;
– este un diuretic natural.

Contraindicatii

Dafinul nu este recomandat femeilor insarcinate si care alapteaza. De asemenea, frunza de dafin nu este potrivita pentru persoanele cu tulburari de sangerare. De asemenea, dafinele nu trebuie consumati in cantitati mari, deoarece au efect sedativ si pot provoca cu usurinta somnolenta, tulburari gastro-intestinale, crampe abdominale si dureri de cap.

Beneficii cuisoare

Cuisoarele contin o abundenta de uleiuri esentiale cu efecte antiseptice si analgezice.

Cuisoarele sunt utilizare ca un antiinflamator sau antibiotic comun.

Valoarea lor nutritiva este, de asemenea, extrem de bogata, deoarece cuisoarele contin calciu, potasiu, mangan, magneziu, vitamina K si omega-3.

Ajuta la reducerea durerii

Ca si frunzele de dafin, cuisoarele contin eugenol, care ajuta la reducerea durerii si a inflamatiei.  Apropo, cuisoarele vor ajuta si la relaxarea muschilor, motiv pentru care este adesea folosit ca ulei de masaj.

Gelul medicinal pe baza de cuisoare este un excelent calmant pentru durerile musculare si vanatai.

Ajuta la ameliorarea oboselii si la relaxarea corpului

Pentru cei care sufera de dureri musculare severe sau inca se simt obositi, se recomanda sa bea ceai de cuisoare sau sa maseze muschii cu ulei de cuisoare.

Acest condiment va relaxa muschii, va usura oboseala si va imbunatati starea de spirit.

Ajuta la intarirea oaselor

Conform unui studiu recent, anumiti compusi din cuisoare pot ajuta la mentinerea masei osoase.

Un studiu pe animale a constatat ca extractul de cuisoare bogat in eugenol a crescut rezistenta oaselor si a imbunatatit cativa markeri ai osteoporozei.

Acest condiment este bogat si in mangan, un mineral implicat in formarea oaselor.

Alte beneficii ale cuisoarelor

– ajuta la combaterea ciupercilor, virusilor si bacteriilor;
– are efect antioxidant;
– ajuta ficatul uman;
– Ajuta la combaterea infectiilor
– faciliteaza digestia;
– Ajuta la combaterea respiratiei urat mirositoare
– accelereaza vindecarea ranilor;
– Ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange

Contraindicatii

Femeile insarcinate ar trebui sa evite sa ia medicamente pe baza de cuisoare, deoarece acestea provoaca contractii uterine.

De asemenea, merita sa stiti, aveti grija sa evitati durerile de spate:

– Faceti cat mai des exercitii de intindere;
– Preferam exercitiile abdominale deoarece muschii abdominali puternici ajuta la prevenirea durerilor de spate;
– Pe parcursul zilei, incercam sa mentinem postura corecta si sa nu incordam prea mult muschii;
– Alegem o saltea confortabila si nici prea tare, nici prea moale deoarece astfel de saltele pot provoca dureri de spate;
– daca trebuie sa stam mult la serviciu, ne ridicam mereu si facem cativa pasi macar o data pe ora;
– Asezat, folosim suportul lombar pentru a mentine postura corecta;
– Incercam sa nu ne ingrasam, deoarece excesul de greutate provoaca dureri de spate;
– exerciti cat mai des pentru a evita atrofia musculara;
– Dormi in pozitia corecta;
– Alege o perna ortopedica.

Si acum sa incepem sa preparam acest ceai minunat!

Ingrediente

  • frunza de dafin uscata: 2
  • garoafa: 3
  • apa: 300 mililitri

Reteta

  1. Mai intai, puneti o frunza de dafin intr-o cratita, umpleti-o cu apa si incalziti – fierbeti timp de 5 minute.
  2. Dupa timpul specificat, stingeti focul, adaugati cuisoare, acoperiti cu un capac si lasati condimentele la inmuiat. Il poti bea cald sau rece.
  3. Apoi filtrati si beti.
  4. Beti acest ceai de 2 ori pe zi.
  5. Nu beti ceaiul fara pauza mai mult de 10 zile. Pofta buna!

Important: In cazul utilizarii excesive sau neregulate, aceste doua condimente pot provoca reactii diferite, asa ca este important sa va consultati si sa obtineti mai multe informatii de la un nutritionist sau un medic.

Recomandare: Mai multe retete de ceai gasiti aici: Cele mai bune ceaiuri pentru digestie pentru a ameliora balonarea, gazele, stomacul deranjat si constipatia (pe baza studiilor stiintifice)

Visited 21 times, 1 visit(s) today

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

URMĂREȘTE-NE

6,223FaniÎmi place
360CititoriConectați-vă
79CititoriConectați-vă
679AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ARTICOLE