Dulceata de afine fara zahar pentru iarna

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Ultima actualizare 2023-07-30 de admin

Dulceata de afine fara zahar este unul dintre punctele culminante ale sezonului de gemuri si dulceturi din august. Sunt excelente intinse pe paine, alaturi de o friptura de carne sau branza Camembert. 

Afinele sunt o sursa excelenta de antioxidanti, vitamine si minerale. Acestea sunt, de asemenea, bogate in fibre, care pot ajuta la imbunatatirea digestiei si a sanatatii intestinale.

Iata cateva dintre beneficiile consumului de afine

  • Consumul de afine poate ajuta la reducerea colesterolului LDL („rau”) si a tensiunii arteriale, ambele fiind factori de risc pentru bolile de inima.
  • Afinele contin antioxidanti care pot ajuta la protejarea celulelor impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, care pot contribui la dezvoltarea cancerului.
  • Consumul regulat de afine pot ajuta la imbunatatirea memoriei, a concentratiei si a invatarii. De asemenea, pot ajuta la protejarea impotriva bolii Alzheimer si a dementei.
  • Afinele contin antioxidanti care pot ajuta la protejarea ochilor impotriva degenerarii maculare legate de varsta (DMLA) si a cataractei.
  • Acestea contin antioxidanti care pot ajuta la protejarea pielii impotriva daunelor cauzate de razele UV. De asemenea, pot ajuta la reducerea ridurilor si a petelor de varsta.

Afinele sunt un aliment foarte versatil si pot fi consumate in diferite moduri. Ele pot fi consumate proaspete, congelate, uscate sau sub forma de suc, gem sau jeleu. Afinele pot fi adaugate la cereale, iaurt, salate, smoothie-uri sau deserturi.

Dulceata de afine fara zahar

Ingrediente

  • 1 kg de afine
  • 1 lamaie
  • 1 lingurite pudra de pectina
  • 1 lingurita stevia lichida

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gatire: 40 minute

Preparare:

Alege afinele, spala-le bine si scurge-le printr-o sita. Zdrobiti-l putin cu un blender. Se toarna intr-un ulcior, se adauga pudra de pectina gelificatoare. Se razuieste coaja de la lamaie si se stoarce sucul. Aduceti la fierbere, apoi puteti adauga stevia. Gatiti la foc mic aproximativ 30-40 de minute. Intre timp, amestecati-l de mai multe ori cu o lingura de lemn. Este bine cand ajunge la densitatea dorita. 

In timp ce dulceata fierbe, spalati bine borcanele. Cel mai bine este sa-l fierbeti. Dupa aceea, puneti-le unul langa altul intr-o tava de copt cu peretii mai inalti si incepeti sa incalziti, apoi turnati treptat dulceata g. In acest fel sticla cu siguranta nu se va crapa. Cand il umpleti, inchideti-l si intoarceti-l cu susul in jos pentru cateva minute. Acoperiti-l cu paturi si lasati-l sa se raceasca in uscat pentru o zi sau doua. Daca vrei sa fii sigur, inainte de a-l sigila, pune deasupra gemului un varf de cutit de acid salicilic. A se pastra la loc racoros, uscat si dupa deschidere la frigider.

Mai multe despre beneficiile afinelor poti citi aici De ce este atat de sanatos sa mananci afine

Visited 17 times, 1 visit(s) today

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

URMĂREȘTE-NE

6,231FaniÎmi place
360CititoriConectați-vă
79CititoriConectați-vă
679AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ARTICOLE